In Nederland, geen verzendkosten vanaf €100,00 incl. BTW. I.v.m. drukte bij koeriersdiensten, kan de levertijd langer zijn dan normaal.

Wat zijn glijmiddelen?

Glijmiddel is een samengestelde gel of vloeistof die je op intieme gebieden kunt aanbrengen om het genot te vergroten. Ook helpen glijmiddelen om stroefheid bij seksuele handelingen te verminderen.

Verschillende soorten glijmiddelen

Er zijn 3 verschillende soorten glijmiddelen. Je hebt glijmiddel op siliconen-, water- en oliebasis.

 

Glijmiddelen op siliconenbasis

Een glijmiddel op siliconenbasis blijft langer werken, omdat het niet opdroogt. Ook voelen deze glijmiddelen vaak zachter aan en heb je er minder van nodig. Het is alleen niet wateroplosbaar en wat lastiger schoon te maken.

 

Glijmiddelen op waterbasis

Een glijmiddel op waterbasis wordt over het algemeen het meest gebruikt. Dit glijmiddel geeft namelijk geen vlekken en is makkelijk af te spoelen na gebruik. Het nadeel van glijmiddelen op waterbasis is wel dat het snel opdroogt, je moet deze dus vaker aanbrengen.

 

Glijmiddelen met smaak

Een glijmiddel met smaak zorgt voor extra sensatie. Ook wordt dit vaak gebruikt bij orale seks. Je hebt bijvoorbeeld de Durex Play Glijmiddel – Strawberry, dit glijmiddel zorgt voor een intenser gevoel en heeft een aardbeiensmaak.

 

Glijmiddelen op basis van olie

Dit glijmiddel is niet bruikbaar in combinatie met een latex condooms. De oliën kunnen namelijk het latex aantasten. Olie is ook moeilijk afwasbaar en kan gaan irriteren. Glijmiddelen op olie basis is daarom ook niet populair.

 

Glijmiddel zonder glycerine

Glycerine is een zogeheten humectant. Het is een lichaamseigen stof die zich in de bovenste laag van onze huid bevindt. Glycerine wordt veel in producten gebruikt als ingrediënt. Het is namelijk vocht inbrengend en heeft het vermogen om water aan te trekken en vocht vast te houden. Voor mensen die gevoelig zijn voor glycerine bestaat er glijmiddel zonder glycerine.

 

Is glijmiddel slecht voor je?

Het beste glijmiddel is natuurlijk het glijmiddel dat de vagina zelf aanmaakt. Soms is dat niet voldoende. Glijmiddel op waterbasis is meestal het goedkoopst, maar het droogt wat sneller op dan glijmiddel op siliconen basis. Ook kun je een glijmiddel op waterbasis zonder problemen gebruiken in combinatie met condooms en seksspeelgoed. Glijmiddel met siliconen voelt zachter aan en gaat ook langer mee. Je moet hierbij oppassen met siliconen speetjes. Het glijmiddel kan invloed hebben op siliconen seksspeelgoed.

Blijf verbonden

Meer updates

Wishlist 0
Continue Shopping
0
  0
  Uw Winkelwagen
  Uw winkelwagentje is leegTerug naar de winkel
   Verzending berekenen
   Coupon toepassen